HÅRVÄXT OCH HUDFÖRÄNDRINGAR

Vaxning är en temporär hårborttagningsmetod som fungerar mycket bra för såväl ben och bikinilinje, samt mage, rygg, armar och armhålor. Fördelen med vaxning är att hårstrået kommer upp med hårroten, vilket fördröjer utväxten. Normalt dröjer det mellan 4 och 5 veckor innan håret kommer upp igen. Utväxten blir också mjukare jämfört med rakning. Regelbunden vaxning kan till och med minska hårväxten på ben, armar och i armhålor. Behandlingen lämpar sig bättre på kroppen än till ansiktet där vi istället rekommenderar epilering.

Vid all vaxning gäller att håret bör vara från en halv centimeter för att resultatet skall bli så bra som möjligt.

Vax bikinilinje och armhålor
Vid vaxning av bikinilinje, halva ben och armhålor används så kallat hårdvax. Man stryker på uppvärmt vax med en träspatel som sedan avlägsnas för hand när vaxet fått rätt konsistens eller med remsa på ben.

Vax hela ben, bringa, rygg, armar och mage
Vid vaxning av ben, bringa, rygg, armar och mage används remsvax. Man stryker på vax från en uppvärmd vaxkasett och drar sedan bort det med en vaxremsa.

EPILERING OCH DIATERMI

Epilering
Vid epilering och diatermi blir man av med oönskad hårväxt, samt hudförändringar som ytliga blodkärl, milier eller fibrom (missprydande hudflikar).

Elektrisk epilering innebär att oönskad hårväxt tas bort med hjälp av svag elektrisk ström och en engångsnål. Den nedre delen av hårsäcken förstörs permanent. Detta förhindrar återväxt, till skillnad från temporära metoder som rakning, vaxning eller plockning med pincett.

Många upplever oönskad hårväxt som ett stort problem. Det kan till exempel vara en fjunig ”mustasch”, några strån på hakan eller ett långt hår på bröstet. Även män kan uppleva problem med hopväxta ögonbryn, utbredd skäggväxt osv. Genom elektrisk epilering kan man dock enkelt komma ifrån problemet och ta bort hårväxten permanent. Elektrisk epilering används framför allt i ansiktet men fungerar också på kroppen om det inte handlar om för stora områden (det blir för tidskrävande). Innan behandlingen påbörjas genomförs en konsultation. Terapeuten behöver få full insikt i ditt individuella problem med oönskad hårväxt och vad du vill ha hjälp med. Kom ihåg att oönskad hårväxt är helt normalt och terapeuten är van vid det mesta. Vid konsultationen upprättas också en behandlingsplan. Vid behandlingsplanen får du klarhet i ungefär hur många behandlingar som kommer att krävas för att få bort ditt oönskade hår. Exakt antal behandlingar går dock ej att fastställa då håret växer i olika cykler – vissa hårsäckar vilar samtidigt som andra är aktiva. För att en hårborttagningsbehandling skall vara effektiv måste hårsäcken befinna sig i den aktiva, hårproducerande, fasen. Därför krävs alltid en serie behandlingar för att komma åt alla hårsäckar. Tänk också på att behandlingsutfallet kan variera något beroende på att behandlingen utförs av en student. All behandling sker under sterila former och med engångsmaterial.

Accurett pen frysbehandling

Borttagning av åldersfläckar,vårtor, fibrom, (missprydande hudflikar) större milier genom lokal frysning.

Behandling med kyla har en minimal ärrbildning och inget behov av bedövningsmedel. Det är ingen ny metod och är erkänd inom dermatologin världen över. Det tar ca 5–10 sekunder att frysa bort hudförändringar. Oftast räcker det med en till tre behandlingar för önskat resultat.

Under behandlingen så kan man uppleva en stickande känsla och i vissa fall kan en blåsbildning uppstå. Beroende på vilket område som behandlas kan kunden uppleva det olika smärtsamt. Pennan har en väldigt hög precision. Återhämtningen är vanligtvis kort och accurett pen innebär mindre risker för komplikationer än t.ex vid laserbehandling av hudtyp Fitzpatrick IV och uppåt. Konsultation av läkare ska ha gjorts innan gällande pigmenterade fläckar.

Diatermi
Diatermi betyder ”genom värme”. Med diatermi kan man bränna bort hudförändringar som ytliga blodkärl, milier och fibrom (missprydande hudflikar).

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR och CIDESCO.