Epilering

På skolan utför vi elektrisk epilering för att få bort oönskad hårväxt. Behandlingen innebär att hår tas bort permanent med hjälp av svag elektrisk ström och en engångsnål. Nålepilering görs framför allt i ansiktet men fungerar också på kroppen om det inte handlar om för stora områden (det blir för tidskrävande).

Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar

ta-bort-hår-ansiktet

Ta bort hår ansiktet

Många upplever oönskad hårväxt som ett stort problem, och önskar framför allt ta bort hår i ansiktet permanent. Det kan till exempel vara en fjunig ”mustasch” eller några strån på hakan. Även män kan uppleva problem med hopväxta ögonbryn, utbredd skäggväxt osv. Det förekommer också att man vill ta bort hår på kroppen som exempelvis ett långt hår på bröstet. Genom elektrisk epilering kan man dock enkelt komma ifrån problemet och ta bort hårväxten permanent. Vill man ta bort hår på ett större område rekommenderar vi istället vaxning.

Hur går behandlingen till?

Håret tas bort med hjälp av svag elektrisk ström och en engångsnål. Den nedre delen av hårsäcken förstörs permanent. Detta förhindrar återväxt, till skillnad från temporära metoder som rakning, vaxning eller plockning med pincett. All behandling sker under sterila former och med engångsmaterial.

Innan man påbörjar permanent hårborttagning i ansiktet eller på kroppen görs alltid en konsultation. Terapeuten behöver få full insikt i ditt individuella problem med oönskad hårväxt och vad du vill ha hjälp med. Kom ihåg att oönskad hårväxt är helt normalt och terapeuten är van vid det mesta. Vid konsultationen upprättas också en behandlingsplan. Vid behandlingsplanen får du klarhet i ungefär hur många behandlingar som kommer att krävas för att få bort ditt oönskade hår.

 

Hur många behandlingar behövs?

Exakt antal behandlingar går inte att fastställa då håret växer i olika cykler – vissa hårsäckar vilar samtidigt som andra är aktiva. För att en hårborttagningsbehandling skall vara effektiv måste hårsäcken befinna sig i den aktiva, hårproducerande, fasen. Därför krävs alltid en serie behandlingar för att komma åt alla hårsäckar. Tänk också på att behandlingsutfallet kan variera något beroende på att behandlingen utförs av en student.

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR och CIDESCO.

BOKA BEHANDLING

 

STOCKHOLM
Boka Epilering i Stockholm
Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar

GÖTEBORG
Boka Epilering i Göteborg
Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar

MALMÖ
Boka Epilering i Malmö
Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar