Diatermi

Diatermi betyder ”genom värme” och innebär att man bränner bort hudförändringar med hjälp av elektrisk ström.

Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar

Tre sorters diatermi

På Gilda Skolan utför vi diatermi för att ta bort fibrom (missprydande hudflikar), samt borttagning av miler ochy ytliga blodkärl:

Diatermi fibrom

Fibrom är en vanlig typ av hudtillväxt som många vill ta bort av kosmetiska skäl. Fibrom är mjuka och hudfärgade och kan vara allt från någon millimeter upp till en centimeter stora. Ofta har de formen av en ärta eller en flik. Små fibrom kallas för skintags (eller hudflikar) och är särskilt vanliga hos äldre, speciellt på hakan, i pannan, på halsen och i armhålorna. De är helt ofarliga men kan vara irriterande om de gnider mot kläder eller smycken.

Om du överväger att ta bort fibrom eller hudflikar är diatermi en både säker och smärtfri behandling med minimal återhämtningstid och kosmetiskt tilltalande resultat.

diatermi-fibrom

Diatermi milier

Milier är små, vita knottror som kan dyka upp på ditt ansikte, och som ibland kan vara frustrerande. Milier är millimeterstora och består av talg eller hornämne. De sitter oftast i ansiktet, speciellt runt ögonen.

På Gilda Skolan utför vi borttagning av milier med hjälp av diatermi. Värmen från en fin nål bryter ned de hårda talgkornen som orsakar milier. Resultatet blir en klarare och slätare hud utan de små vita knottrorna.

diatermi-milier

Diatermi blodkärl

Ytliga blodkärl i ansiktet är ett vanligt problem som många av oss brottas med. De kan vara oönskade och påverka vår självkänsla. Blodkärlen brukar synas tydligt som små röda eller blåaktiga strimmor på tunn hud. Kärlen skall inte förväxlas med utvidgade vener på benen, dessa skall istället behandlas av en läkare.

På Gilda Skolan använder vi oss av diatermi för att ta bort ytliga blodkärl i ansiktet och andra delar av kroppen. Resultatet är en klarare och jämnare hud utan de röda kärlen.

diatermi-blodkärl

Fördelar med diatermi

Oavsett om du lider av fibrom eller vill ta bort skintags, eller andra hudförändringar kan diatermi vara den lösning du har letat efter. Med den här moderna och effektiva metoden kan du återfå en jämn och slät hud, och det är ett steg närmare att känna dig bekväm i din egen hud. Det finns flera fördelar med att välja diatermi för att ta bort hudförändringar:

  • Effektivitet: Diatermi är en mycket effektiv metod för att ta bort skintags, fibrom, milier eller kärl och resultaten är vanligtvis utmärkta.
  • Smärtfrihet: Diatermi är i stort sett smärtfritt, och kunden upplever minimalt obehag under behandlingen.
  • Minimal återhämtningstid: Eftersom proceduren är skonsam mot huden, är återhämtningstiden kort, och kunden kan återgå till sina dagliga aktiviteter snabbt.
  • Kosmetiskt tilltalande resultat: Diatermi lämnar minimala ärr och är därför ett utmärkt val för att ta bort fibrom i ansiktet eller andra godartade hudförändringar.

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR och CIDESCO.

BOKA BEHANDLING

 

STOCKHOLM
Boka diatermi i Stockholm
Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar

GÖTEBORG
Boka diatermi i Göteborg
Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar

MALMÖ
Boka diatermi i Malmö
Under kategorin > Hårväxt och hudförändringar