Micropen behandling

Microneedling med MicroPen är en nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Behandlingen är mycket effektiv för att minska ärr, hudbristningar, rynkor, celluliter samt ger en förbättring av hudens textur och färg. Överhuvudtaget fungerar behandlingen bra på åldrad hud då den ger en tydlig huduppstramning och en fastare hud.

Under kategorin > Avancerade ansiktsbehandlingar

Hur fungerar MicroPen?

På mikronålningspennan finns 9 st sterila engångsnålar som penetrerar huden för att på så sätt skapa en kontrollerad hudskada. MicroPen har fördelen att nåldjupet kan justeras mellan 0.25 och 2.00 mm under behandlingens gång för att uppnå optimal effekt för specifika behandlingsmål. Eftersom varje nål penetrerar huden så skapas en tillfällig kanal eller mikroskada. Den kontrollerade skadan utlöser en sårläkningseffekt vilket resulterar i att huden producerar nytt kollagen och elastin i papillära dermis. Dessutom bildas nya kapillärer. Denna kärlnybildning och kollagenbildning leder till en reduktion av ärrvävnad och hudföryngring, det vill säga förbättring av hudens struktur, fasthet och fukthalt.

Professionell behandling med MicroPen anses vara en av de säkraste avancerade hudbehandlingarna. Till skillnad från kemisk peeling, dermabrasion och laserbehandling orsakar hudnålning minimal skada på huden. MicroPen är CE-märkt.

MicroPen används framgångsrikt för

 • Uppstramning av slapp hud – förbättrar hudens elasticitet
 • Minskning av ärr – efter ett fåtal behandlingar kommer de att bli mindre synliga
 • Förbättring av hudbristningar – gör dem mindre synliga
 • Minskning av fina linjer och rynkor – jämnar ut alla typer av linjer och rynkor
 • Förbättring av pigmenteringar – efter ett fåtal behandlingar kommer de att bli mindre synliga
 • Ökad upptagning av aktiva ingredienser – tas upp av huden genom de mikrokanaler som bildas
 • Generell hudföryngring – förbättrar hudens textur och färg
MicroPen effektstudie akneärr – före och efter sex behandlingar.
Effektstudie, akneärr.

Vad kan man förvänta sig av behandlingen?

Vanligtvis både ser och känner kunden ofta stor skillnad redan efter första behandlingen. Hudens struktur förbättras avsevärt och ser fastare och fylligare ut. För mer varaktiga resultat krävs fler behandlingar och vid behandling av ärr från brännskador kan det ta 6-12 månader innan du ser resultaten från en behandling. Din hud blir bättre och bättre ju fler behandlingar som görs under kuren, och i kombination med rekommenderade hemvårdsprodukter uppnås det bästa resultatet.

Vad händer efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen kan det uppstå torrhet, fjällning, rodnad och svullnad på huden, som kan vara i flera dagar eller längre beroende på penetrationsdjupet av nålarna. Eftersom mikrohålen sluts snabbt, är sårinfektion sällsynt. Redan samma dag eller dagen efter behandlingen kan du återgå till ordinarie verksamhet.

Är behandlingen smärtsam?

Upp till 0,5 mm är behandlingen i princip smärtfri. För behandlingar över 0,5 mm kan behandlingen kännas lite mer beroende på vem mottagaren är. Pannan är det område som känns mest.

Hur många behandlingar behövs?

Innan behandlingen påbörjas genomförs alltid en konsultation hos din hudterapeut. Antalet behandlingar som behövs med MicroPen beror på hudens tillstånd samt vilket resultat du vill uppnå. För bästa resultat rekommenderas behandling en gång i veckan.

 • Akneärr – 4-6 behandlingar.
 • Slapp hud/rynkreducering – 3-6 behandlingar.
 • Pigmenterad hud/grova porer – 4-6 behandlingar.
 • Ärr från brännskador och hudbristningar (striae)- 3-5 behandlingar.
 • Efter avslutad behandling rekommenderas 1-2 behandlingar varje år för att behålla resultatet.

Gilda Skolan uppfyller kraven för SHR och CIDESCO.

BOKA BEHANDLING

 

STOCKHOLM
Boka Micropen behandling i Stockholm
Under kategorin > Avancerade ansiktsbehandlingar

GÖTEBORG
Boka Micropen behandling i Göteborg
Under kategorin > Avancerade ansiktsbehandlingar

MALMÖ
Boka Micropen behandling i Malmö
Under kategorin > Avancerade ansiktsbehandlingar