Fryspenna mot vårtor, leverfläckar och pigmentfläckar

På skolan använder vi oss utav ACCURETT PEN, en fryspenna med väldigt hög precision som fryser bort oönskade beniga hudförändringar. Det är en erkänd metod inom dermatologin världen över och har många fördelar.

accurett pen exempel

Hur går behandlingen till?

När du går en ACCURETT PEN frysbehandling finns inget behov av bedövningsmedel. Det tar ca 5–10 sekunder att frysa bort hudförändringar och endast minimal ärrbildning kan uppstå. Oftast räcker det med en till tre behandlingar för att uppnå önskad effekt.

ACCURETT PEN biverkningar

Under behandlingen kan du uppleva en stickande känsla och i vissa fall kan en blåsbildning uppstå. Alla upplever det olika smärtsamt beroende på vilket område som behandlas.

Fördelar med ACCURETT PEN

  • Hög precision, skadar inte huden runt omkring
  • Ingen smärta
  • Kort återhämtning
  • Mindre risker för komplikationer än laser behandling vid hudtyp Fitzpatrick IV och uppåt

Är frysbehandling bra för ansiktet?

Våra celler består som du redan vet av vatten. När vatten fryser ökar hudens volym, och på detta sätt förstörs cellmembranet vilket i sin tur leder till nekros, celldöd på det området. För att uppnå nekros behöver man frysa cellerna till -27℃. Vi människor håller en kroppstemperatur på 37℃ och genom att frysa med en patron med -78℃ uppnår vi goda resultat med en mindre ”inträngande” metod.

Skillnad mellan Cryo Pen och Accurett pen?

Det finns olika metoder för att med hjälp utav en kylningsteknik frysa bort hudförändringar. På marknaden finns till exempel Cryo Pen där man med hjälp utav dikväveoxid N2O -89℃ fryser vävnaden. Denna metod är avsedd att användas av läkare med djupare medicinsk kunskap.

Skillnaden mellan den och Cryo Pen är att Accurett pen innehåller koldioxidgas CO2 och har en arbetstemperatur på -78℃, en så kallad soft freezing, och ampullen har ett tryck på 55 bar. Den arbetar generellt ytligare (ner till 2 mm i huden) och har därmed en kortare läkningsprocess.

Vi följer SHRs riktlinjer för behandling av pigmenterade hudförändringar.

Myndigheter avråder från att andra än läkare utför kosmetiska behandlingar för att ta bort pigmenterade hudförändringar. Dessa kan vara maligna hudtumörer eller förstadier till sådana och ska inte tas bort på annat sätt än kirurgi.

BOKA BEHANDLING

Malmö

Boka ACCURETT PEN behandling i Malmö
Under kategorin > Hårväxt och Hudförändringar

Stockholm

Boka ACCURETT PEN behandling i Stockholm
Under kategorin > Hårväxt och Hudförändringar

Göteborg

Boka ACCURETT PEN behandling i Göteborg
Under kategorin > Hårväxt och Hudförändringar